Verslag van de Gemeenteraad 19 November 2019.

Aanwezig: Panneels Stef, Grootjans Marc, Rombauts Karina, Claeys Steve, Geeroms Magda, Deblock Ingrid, De Groef Jean-Pierre, Debeerst Rony, Lagae Gregory, De Wulf Dirk, Tielemans Steven, Top Veysel, Akaychouh Mohamed, Roose Peter, Verberckmoes Tessa, Gooris Danny, Hanon Patrick, Benhomaid Samia, Vangindertaelen Jocelyne, Leskens Raymonde, Blanckaert Benny, Ponticello Dina, Van den Berghe Tania, Lenaerts Werner, Schell Daniël.

Verontschuldigd: Kris Jacobs

 

Goedkeuring verslag Gemeenteraad van 17 September en 22 oktober 2019

BESLUIT: Het verslag van de 17 September en 22 Oktober werd goedgekeurd met eenparigheid van stemmen 

Budgetwijziging 2/2019 - Goedkeuring

Aanpassen en corrigeren ramingen budgetwijziging 1/2019, goedgekeurd in de GR van 26 juni 2019, aan de nog te verwachten en/of gekende uitgaven/ontvangsten in 2019.

Het voorontwerp van deze BW 2/2019 werd door het CBS ter kennis genomen en er werd beslist het definitief ontwerp ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad in de zitting van 19 november 2019.

Jean-Pierre De Groef krijgt het woord van de voorzitter: Vermits we vaststellen dat het om een technische begrotingswijziging gaat zonder nieuwe beleidsbeslissingen en waarbij heel wat wordt doorgeschoven naar het volgende meerjarenplan en daarnaast het voornamelijk gaat om de bedragen juist te stellen met de huidige realiteit zal onze fractie deze begrotingswijziging goedkeuren.

Besluit: de gemeenteraad keurt de Budgetwijziging 2/2019 goed met eenparigheid van de stemmen.

Aanvullend reglement op politie van het wegverkeer: éénrichting van Fredericus Puelincxstraat openstellen voor fietsen en speed pedelecs

Op 23 oktober 1984 besliste de gemeenteraad om de Fredericus Puelincxstraat vanaf de Veldmansstraat af te sluiten voor elke bestuurder, er werd dus een éénrichting ingesteld. Met de komst van de fietsersbrug over de E19 wordt deze straat in beide richtingen gebruikt door fietsers. Met de komst van de speed pedelecs wordt deze ook nu door dergelijke voertuigen gebruikt.

Speed pedelecs zijn snelle elektrische fietsen waarmee je 45 kilometer per uur kunt halen. Sinds 1-1-2017 is de speed pedelec officieel een bromfiets. Op vraag van gebruikers hiervan wordt nu voorgesteld het onderbord M11 aan te brengen

Steve Claeys krijgt het woord van de voorzitter om een woordje uitleg te geven over dit agendapunt.  Speed pedelecs zijn speciale fietsen die geklasseerd zijn als bromfietsen. De gemeente werd  gecontacteerd door een speed pedelec gebruiker en de fietsersbond om de verkeerssituatie in de Fredericus Puelincxstraat te bekijken. Deze aanvraag werd door de gemeente onderzocht samen met VIMA. Besluit was dat speed pedelecs niet in deze straat mogen, welke een verbindingsweg vormt voor fietsautostrades, en dus heeft de gemeente besloten om dit bord C1 en F19 aan te brengen, die dan speed pedelecs in de Fredericus Puelincxstraat toelaat.

Besluit: De gemeenteraad keurt het aanbrengen van onderbord M11 aan de verkeersborden C1 en F19 in de Fredericus Puelincxstraat goed met eenparigheid van de stemmen

Wijziging en aanvullend reglement inzake polite op het wegverkeer: definitief signalisatieplan Schetswijk

De gemeenteraad keurde op 22 oktober 2019 het definitief signalisatieplan Schetsveldwijk goed. Omwille van de bereikbaarheid van de garages in de Machelenstraat wordt de enkele richting opgeheven en moet een nieuw signalisatieplan Schetsveldwijk goedgekeurd worden.

In verband met de bereikbaarheid van de garages in de Machelenstraat wordt de enkele richting opgeheven. Volgende punten uit het aanvullend reglement worden geschrapt:

Bij dit circulatieplan is ook opgenomen dat de Machelenstraat (en gedeeltelijk Broekstraat) enkele richting wordt. Dit om de verkeersafwikkeling ter hoogte van het kruispunt met Jan Dilsstraat en Broekstraat optimaal te laten verlopen.

Na de aanleg van de Schetsveldwijk zal een nieuw signalisatieplan in voege treden, zo worden volgende straten enkele richting:

  • Jan Dilsstraat
  • Willem Willoxstraat
  • Jan Baptist Jacobsstraat

Ook geldt er in de wijk een woonerfstatuut in volgende straten:

  • Jan Dilsstraat
  • Willem Willoxstraat
  • Jan Baptist Jacobsstraat
  • Schetsstraat

De Broekstraat blijft qua statuut ongewijzigd t.o.v. bestaande situatie en blijft een zone 30 + fietsstraat

Steve Claeys krijgt het woord van de voorzitter om dit agendapunt toe te lichten. Het betreft hier  complexe aanpassing van het eerder goedgekeurde signalisatieplan van de vorige gemeenteraad. De bewoners van de Machelenstraat hadden een probleem gemeld dat ze met de nieuwe éénrichtingstraat niet langer in en uit hun garage konden. Ik ben dit samen met technische dienst gaan bekijken ter plaatse, en inderdaad in de “schuine” Machelenstraat staan een aantal garages haaks op de straat, waaruit bleek dat sommige inwoners niet in of uit hun garage konden rijden. Dit werd eerder niet opgemerkt door VIMA en de contractor die de planning heeft gemaakt, en dus stellen we voor om van de éénrichtingstraat terug een tweerichtingstraat van te maken. Aan het einde van de machelenstraat is er vernauwing van de straat voorzien, en zullen extra borden aangebracht worden. Een aantal overbodige (buitenrijden van Schetsstraat – Zone 30 is niet langer wettelijk aangezien het nu een woonerf is geworden waar de maximum snelheid 20km/u is) zullen worden weggenomen. Op het einde van de schetsstraat moet nog een bordje doodlopende straat worden aangebracht.

Dirk De Wulf krijgt het woord van de voorzitter. De verbindings weg tussen Broekstraat en Machelenstraat, wat doen we daarmee?

Steve Claeys antwoord: Broekstraat,  de bocht op einde van de Broekstraat en Machelenstraat blijven 2 richttingstraten. Het bord aan de  Jan Dilsstraat wordt een beetje opgeschoven, de hele lus blijft dus 2 richtingsverkeer.

Besluit: Het nieuwe signalisatieplan in Schetswijk wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Aanvullend reglement inzake politie op het wegverkeer: parkeerverbod t.h.v. Emmannuellaan 3-5 aan beide zijden te 1830 Machelen

In de Emmanuellaan 3-5 in 1830 Machelen zijn vandaag gele onderbroken stippellijnen aangebracht.

Er is een probleem met het het regelmatig parkeren aan een strook aangeduid met gele onderbroken stippellijn waardoor bewegingen van trucks bij het aanrijden van onze laad- en losplaats ontstaan alsook er een probleem van zichtbaarheid optreedt bij het uitrijden met heftrucks die de straat dienen te kruisen.

Gezien we op regelmatige basis geconfronteerd worden met deze problematiek, zouden we graag gaan naar een definitieve oplossing en aan u vragen aan deze zone parkeerverbod te willen instellen.

Steve Claeys krijgt het woord van de voorzitter:  Er is namelijk een bedrijf welke hinder ondervind van een toegang problematiek waarbij hun vrachtwagens het moeilijk hebben om het bedrijfterrein in en uit te rijden, omdat er wagens geparkeerd staan, die in een parkeervak staan, maar waar ook gele stippenlijn staan. Om dit probleem op te lossen zal er er bord geplaatst worden voor verboden parkeren en stilstaan. Ook op het einde van de straat (doodlopend stuk) waar vrachtwagens kunnen draaien, zullen ook borden geplaatst worden van verbod van parkeren en stilstaan.

Besluit: De Gemeenteraad keurt een verbod op parkeren en stilstaan in de Emmanuellaan ter hoogte van nr. 3-5 langs beide rijrichtingen, en een verbod op parkeren en stilstaan aan het keerpunt ter hoogte van de afgesloten spoorwegbrug kan Nieuwbrugstraat goed met éénparigheid van de stemmen.

Instellen van gezamelijke aanmeldingsprocedure in het basisonderwijs Machelen (inschrijving 2020-2021 – geboortejaar 2018)

Basisscholen die niet alle leerlingen kunnen inschrijven door de heersende capaciteitstekorten, hebben de keuze om voor de inschrijvingen van schooljaar 2020-2021, opnieuw digitaal aan te melden of  in te schrijven op basis van chronologie: wie eerst komt, eerst maalt.

Kamperen hoeft niet, want scholen kunnen ook nog steeds kiezen om toch aan te melden. Ze werken dan verder met dezelfde criteria van vorige schooljaar en kiezen zelf hoe ze de leerlingen ordenen binnen de vooropgestelde criteria in het oude decreet. De dubbele contingentering voor basis- en secundair onderwijs verdwijnt pas vanaf het schooljaar 2021-2022, dus deze moeten opgenomen worden in de volgende aanmeldingsprocedure.

Om de transparantie en eenduidigheid te behouden naar de ouders toe, zouden we toch willen adviseren om ondanks de niet-verplichting te blijven doorgaan met een gezamenlijke lokale aanmeldingsprocedure voor het basisonderwijs. Zoniet, zal er gegarandeerd gekampeerd worden aan de scholen. Alle basisscholen in Machelen-Diegem hebben aangegeven dat ze hier gezamenlijk mee willen doorgaan.

Concreet betekent dit dat we vanuit de gemeente opnieuw lokale ondersteuning bieden voor alle onderwijsnetten zodoende dat we een transparante communicatie en een éénduidige tijdslijn voor het aanmelden kunnen opzetten in het belang van alle ouders.

Op de voorbije lokale onderwijsraad d.d. 26/09/2019 gaven alle directies te willen doorgaan met dezelfde ordeningscriteria als de vorige aanmeldingsperiode:

  1. Schoolvoorkeur
  2. Afstand domicilieadres-vestiging school
  3. Toeval

Dit komt overeen met de keuze van een standaarddossier B. Het Agentschap van Onderwijs heeft de meest voorkomende aanmeldingsdossiers in een standaardformulier gegoten om het wat makkelijker te maken.

Alle andere schoolbesturen zullen een mandateringsdocument bezorgen waarin Jill Lauwers aangeduid zal worden als verantwoordelijke contactpersoon. Maar ook voor onze school moet die mandatering in orde gebracht worden via een gemeenteraadsbesluit.

Besluit: De gemeenteraad keurt de volgende artikels goed met éénparigheid van stemmen:

Artikel 1: het schoolbestuur kiest om deel te nemen aan een gezamenlijke aanmeldingsprocedure met volgende participanten: VBS De Windroos, Go! De Sterrenhemel en Parochiale Basisschool Diegem.

 Artikel 2: het schoolbestuur stelt voor om de Gemeentelijke Basisschool De Fonkel-5868-Watermolenstraat 75-1830 Machelen deel te laten nemen aan de gezamenlijke digitale aanmeldingsprocedure voor de inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021.

 Artikel 3: het schoolbestuur bevestigt de keuze van de lokale onderwijsraad op 26 september 2019 voor een standaarddossier B met volgende ordeningscriteria:

  • Schoolvoorkeur
  • Afstand domicilieadres -vestiging school
  • Toeval

 Artikel 4: het schoolbestuur geeft aan de Dienst Flankerend Onderwijs het mandaat om:

  • De aangemelde leerlingen te rangschikken.
  • De melding van de definitieve toewijzing of van de melding van het niet kunnen toewijzen van de leerlingen aan een door de ouders gekozen school of vestigingsplaats uit te reiken.
  • De niet-gerealiseerde inschrijvingen mee te delen.

Artikel 5: het schoolbestuur bepaalt dat Jill Lauwers:

  • Mag fungeren als contactpersoon voor het voorstel tot aanmeldingsprocedure zoals ingediend bij de Commissie inzake Leerlingenrechten.
  • Het mandaat krijgt om voor de scholen en hun vestigingsplaatsen, die deelnemen aan de procedure het voorstel tot aanmeldingsprocedure per mail in te dienen bij de Commissie inzake Leerlingenrechten.

Verkoop grond Jan Moensstraat

Op de gemeenteraad van 26 juni werd de overdracht goedgekeurd van gronden van de Inter-Vilvoordse naar de gemeente Machelen.  Op 16 juli 2019 leverde het college een omgevingsvergunning af voor het slopen bestaande bebouwing en bouwen van een appartement met 34 woongelegenheden en 50 ondergrondse parkeerplaatsen.

1 van de voorwaarden hierbij was:

Voor de toegangen tot de Jan Moesstraat dient een overeenkomst te worden gesloten met de gemeente Machelen voor de werken kunnen aanvangen. Voor aanpassingen aan het perceel eigendom van de gemeente Machelen dient een overeenkomst te worden afgesloten tussen de aanvrager en het gemeentebestuur.

Het gaat om het perceel op plan aangeduid in de beslissing van de gemeenteraad van 26 juni 2019 als sociale verkaveling Jan Moensstraat – lot 9 met een oppervlakte van 2a86 ca. Na onderhandelingen met de verkrijgen van de omgevingsvergunning Van Looy bouwgroep werd bekomen dat zij dit perceel aankopen. De schatting van landmeter Peeters komt op een bedrag van 50.000 euro.  

Steve Claeys krijgt het woord van de voorzitter en geeff een woordje uitleg bij dit agendapunt. We hebben het hier over een perceel, van een klein parkje met zitbank en 2 bomen, kort bij de Van Molderstraat, waarbij een projectontwikkelaar, welke een omgevingsvergunnning (bouw appartement) gekregen heeft van het college van Burgemeester en Schepenen, waarbij het enigste punt was, dat er een veilige noodzakelijke toegang ontbrak tot ondergrondse parkeergarage van het appartementsgebouw van de projectontwikkelaar . College van Burgemeester en Schepenen heeft besloten na lange gesprekken, om het perceel te verkopen aan de projectontwikkelaar omwille van de volgende reden. Ten eerste omwille van de kleine oppervlakte  van het perceel en ten tweede hoeft de gemeente het niet langer te onderhouden. Om alle misverstanden te vermijden is en om geen precedenten te scheppen, werd de optie te verkopen aan de bouwheer gekozen, onder strikte voorwaarden (bomenschattings verslag meegegeven, om het groen te beschermen). Vandaag vond er onderhoud plaats met Inter-Vilvoordse, ivm dit perceel, en was Intervilvoordse van mening dat het overgedragen perceel zo snel verkocht werd niet netjes en vonden ze dat niet prettig. Maar dit werd in alle openheid besproken, en de gemeente heeft besloten dit bedrag van 50.000€ gaan terugstorten aan de Intervilvoordse, om zo bij te dragen aan de Intervilvoordse huisvesting.

Jean-Pierre De Groef krijgt het woord van de voorzitter: Ik heb  2 vragen. Ten eerste, wat gebeurt er met het perceel? Ten tweede de terugstorting van 50.000 €, dit perceel grond maakt deel uit van een globale overeenkomst met de Intervilvoordse over een ruil van een grotere oppervlakte gronden. Een overeenkomst moet in zijn geheel bekeken worden. Ik begrijp niet dat er nu 1 perceel wordt uitgenomen en de gemeente dan 50.000 € moet terugbetalen aan de Intervilvoordse. Er moet minstens onderhandeld worden met de Intervilvoordse om dit bedrag te verlagen

Steve Claeys krijgt het woord opnieuw: De mening van Inter-Vilvoordse was “We hadden het hetzelf kunnen gekocht hebben indien we wisten van het zodra verkocht zou worden.” Het  aspect groen is van belang, en zit mee in de voorwaarden van de omgevingsverguinning.”

Jean-Pierre De Groef krijgt opnieuw het woord: Als je een overeenkomst maakt voor één groot stuk grond, wordt dit beschouwd als wettelijk verkoopsovereenkomst, als Inter-Vilvoordse daar  nu op terugkomt voor die 50.000€, dan gaan we hier in de fout. Juridisch gezien is een verkoop gesloten en is definitief op het ogenblik dat de overeenkomst werd gesloten, vergelijk het met een verkoopovereenkomst. De akte moet daarom niet getekend zijn.

Steve Claeys antwoord: De aktes zijn nog niet getekend.

Dirk De Wulf krijgt het woord: Ik heb nog steeds niet gehoord wat er gaat  gebeuren met het stuk grond?

Steve Claeys antwoord: Het perceel zal groen blijven, een klein stukje van het perceel wordt gebruikt voor toegang naar de ondergrondse parking van het te bouwen appartementsgebouw..

Dirk De Wulf krijgt opnieuw het woord: Ben ik correct als ik stel dat ik nu hoor dat de gemeente een stukje groen gaat verkopen aan een onwikkelaar om een toegang tot ondergrondse parking te maken van een appartementsgebouw?

Steve Claeys antwoord: Het is inderdaad zo, maar het is noodzakelijk om een veilige toegang tot de ondergrondse parking te krijgen.

Besluit: de coalitie (NV-A, CD&V en Open VLD keurt de verkoop van het perceel grond in de Jan Moensstraat aan de bouwgroep Van Looy voor 50.000€ goed, de oppositie (SP.a, Spirit en Groen) keurt de verkoop af.

 Samenwerkingsovereenkomst warmtenetscreening Buda+

Momenteel loopt de optimalisatiestudie voor BUDA+, in het kader van TOP NOORDRAND, een samenwerking tussen Vilvoorde, Machelen, Provincie en Brussel. In dit kader stelt de provincie voor om voor dit gebied een warmtenetscreening uit te voeren. Hiervoor wordt een samenwerkingsovereenkomst voorgesteld, die ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De gemeente Machelen doet een bijdrage van 10% in deze studie, dit wil zeggen 1398 euro incl. btw.

Besluit: de gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst aangaande de uitvoering van de warmtenetscreening voor Buda+ goed met éénparigheid van de stemmen

Kennisname samenstelling Jeugdraad

Na diverse oproepen is de jeugdraad samengesteld. De jeugdraad verkoos het volgende dagelijks bestuur:

  • Voorzitter: Nicolas Decoster
  • Ondervoorzitter: Annelies Blanckaert. 

De jeugdconsulent zal als secretaris de jeugdraad bijstaan in het opmaken van verslagen en adviezen. 

Ingrid Deblock krijgt het woord van de voorzitter: Na installatie van de Jeugdraad heeft de voorzitter ontslag genomen, omwille van een te drukke agenda. Gisteren was er een nieuwe vergadering van de Jeugdraad en werd Annelies Blanckaert als voorzitter verkozen, en Joke Lagae als onder-voorzitter.

Besluit: De gemeenteraad neemt kennis van de samenstelling van de Jeugdraad

Kennisname samenstelling adviesraad – Sportraad

Na diverse oproepen is de sportraad samengesteld, dit werd geagendeerd op het college van 16 juli 2019 en hiervan werd kennis genomen op de gemeenteraad van 17 september 2019. Op maandag 21 oktober diende Joke De Bouw als effectief lid van K.Diegem Sport haar kandidatuur in. Guy Van Weyenberghe zal acteren als plaatsvervangend lid.

Besluit: De gemeenteraad neemt kennis van de samenstelling van de Sportraad

Kennisname samenstelling adviesraad – Lokaal Overleg Kinderopvang

De leden voor de adviesraad "lokaal overleg kinderopvang" werden ter kennis genomen door het CBS. Er werd een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris aangeduid. Deze hebben zich vrijwillig aangeboden, de andere leden waren allemaal akkoord.

De installatievergadering van het LOK vond plaats op 30 september 2019 in het kinderdagverblijf.

De voorzitter is Katrien Serneels (zelfde als voordien), de ondervoorzitter is Hilde Cornand (zelfde als voordien) en de secretaris is Anja De Smedt (voordien was dit Annick Ceuppens). Deze personen hebben zich vrijwillig opgegeven om hun functie binnen het LOK op te nemen of te blijven uitvoeren. Alle andere aanwezige leden hebben hun akkoord hiervoor gegeven.

Waren aanwezig op de installatievergadering: Ulla Wijnants, Valérie Boudin, Anja De Smet, Hilde Cornand, Katrien Serneels, Odette Marcelis, Geert Hellinx, Karina Rombouts, Lieselot Feyaerts. Waren verontschuldigd op de installatievergadering: Annick Verkeyn, Maren Van Weverberg, Yolande Paulus

Besluit: De gemeenteraad neemt kennis van de samenstelling van de adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang

 CIPAL D.V. Algemene vergadering 12 Decempber 2019

De gemeente is vennoot van Cipal dv. Er is een algemene vergadering van Cipal dv op donderdag 12 december 2019

Aangeduide vertegenwoordigers:

  • Effectief vertegenwoordiger: Kris Jacobs
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Jocelyne Vangindertaelen

Besluit: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering CIPAL dv goed met éénparigheid van de stemmen.

INCOVO Buitengewone Algemene Vergadering 13 December 2019

 De gemeente is vennoot van INCOVO.

Aangeduide vertegenwoordigers

Effectief vertegenwoordigers: 

  • Karina Rombauts
  • Steven Tielemans

Plaatsvervangend vertegenwoordigers: 

  • Ingrid Deblock
  • Stef Panneels

Besluit: De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering INCOVO dv goed met éénparigheid van de stemmen.

TMVS dv Statutenwijziging

De gemeente Machelen is aangesloten bij de Tussengemeentelijke Maatschappij voor Services, Dienstverlenende vereniging, in het kort TMVS dv.

Aangeduide vertegenwoordigers: 

  • Effectief vertegenwoordiger: Patrick Hanon
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Veysel Top

Besluit: De gemeenteraad keurt de statutenwijzing TMVS dv goed met éénparigheid van de stemmen.

TMVS dv Buitengewone Algemene Vergadering 10 December 2019

 De gemeente Machelen is aangesloten bij de Tussengemeentelijke Maatschappij voor Services, Dienstverlenende vereniging, in het kort TMVS dv.

Aangeduide vertegenwoordigers: 

  • Effectief vertegenwoordiger: Patrick Hanon
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Veysel Top

Besluit: De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering TMVS dv goed met éénparigheid van de stemmen.

 TMVW ov Statutenwijziging

De gemeente Machelen aangesloten is bij de Tussengemeentelijke Maatschappij voor Watervoorziening, opdrachthoudende vereniging, in het kort TMWV ov.

Besluit: De gemeenteraad keurt de statutenwijzing TMVW ov goed met éénparigheid van de stemmen.

TMVW ov Buitengewone Algemene Vergadering 10 December 2019

De gemeente Machelen aangesloten is bij de Tussengemeentelijke Maatschappij voor Watervoorziening, opdrachthoudende vereniging, in het kort TMWV ov.

Aangeduide vertegenwoordigers: 

  • Effectief vertegenwoordiger: Jocelyne Vangindertaelen
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Patrick Hanon

Besluit: De gemeenteraad keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering TMVW ov goed met éénparigheid van de stemmen.

Havicrem Algemene Vergadering 11 December 2019

De gemeente deelnemer is van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Havicrem, opgericht op 10 juni 2003

Aangeduide vertegenwoordigers:

  • Effectief vertegenwoordiger: Jocelyne Vangindertaelen
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Samia Benhomaid 

Besluit: De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering Havicrem goed met éénparigheid van de stemmen.

Infrax West Statutenwijziging

De gemeente voor één of meerdere activiteiten aangesloten is bij de opdrachthoudende vereniging Infrax West.

Aangeduide vertegenwoordigers:

  • Effectief vertegenwoordiger: Steve Claeys
  • Plaatsvervangend vertegenwoordiger: Steven Tielemans

Besluit: De gemeenteraad keurt de statutenwijzing Infrax West goed met éénparigheid van de stemmen.

OPGELET

Dit is enkel een beknopt verslag. Het enige officiële en volledige verslag en audio report zal verschijnen op de website van www.machelen.be, van zodra deze goedgekeurd wordt op de volgende gemeenteraad,  die zal plaats vinden op Dinsdag  17 December 2019.